Regio Info

Uw agenda bericht in de regio agenda op de radio en op de website?regioagendalogo-300x150
Berichten kunt u sturen naar:
Radio Paloma Regio Agenda
Aarle 33
2382 Poppel Belgie
of mail: info@radiopaloma.com
GELIEVE UW INFORMATIE RUIM VAN TE VOREN VERSTUREN

 

Het verzamelen en ophalen van spullen voor de traditionele vlooienmarkt van muziekvereniging “Vlijt en Volharding Alphen” gaat plaatsvinden op 1 juli en 2 september a.s. Na beoordeling van de aangeboden artikelen, worden de voor ons bruikbare spullen meegenomen en opgeslagen. U kunt zich aanmelden per email: acties@vlijtenvolhardingalphen.nl of bij Jos van Dijk; Telefoon 013-5082127. De vlooienmarkt 2017 vindt plaats op zondag 17 september.
Van vrijdag 26 mei tot en met zondag 28 mei presenteert Viola het viola weekend U bent van harte welkom op sportpark Alpheim, aan speelveld 3 in Alphen. Met onder andere op 27 mei een feestavond voor iedereen toegankelijk. Op 28 mei is er een buurtvoetbaltoernooi. Gaat U kijken, wilt meer informatie of inschrijven? Ga dan naar www.vvviola.nl voor alle informatie.
De dag voor de grote stadsmarathon op 28 mei, wordt in Tilburg de Roze Mijl gelopen in de binnenstad. Het startschot wordt 27 mei om 20.00 gegeven en de winnaars zullen twee uur later worden gehuldigd. Dat maakte de Stichting Marathon Tilburg bekend. Met de loop wil de stichting emancipatie en tolerantie bevorderen. De marathon van Tilburg is dit jaar een nieuw en geweldig evenement! Tilburg verdient al jaren een stadsmarathon, en die gaat er nu ook echt komen op 28 mei. Het vlakke en sfeervolle parcours zal zorgen tot snelle eindtijden.
De Avondvierdaagse van Baarle-Nassau-Hertog wordt dit jaar gehouden van 29 mei tot en met 2 juni. Dit zijn 5 avonden, waarvan u er 4 moet wandelen. De afstanden zijn 5, 8, 12 en 20 kilometer. Zowel jong als oud, moeders met kinderwagens, rolstoel-gebruikers; U vindt altijd wel een afstand die bij u past. Slechts één avond deelnemen is ook mogelijk. Het deelnamegeld is 5 euro. Wanneer u vooraf inschrijft, op de inschrijvingsavonden, krijgt u € 1,50 korting. Die inschrijfavonden zijn op: 10, 15 en 18 mei van 19:30 tot 20:30 in het Cultureel Centrum van Baarle aan de Pastoor de Katerstraat. Meer info op: www.jeugdwerkbaarle.org.
De Beekse Vrijthof zal op zaterdagavond 3 juni en zondag 4 juni (1e pinksterdag), gevuld zijn met diverse muziekstijlen. Het gratis toegankelijke evenement is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een enerverend festival met een unieke en schitterende programmering. Zomergeblaos 2017 start op zaterdagavond met D’afentoeters XL. Op zondagmiddag vanaf 13.30 uur o.a. de PP Band, Elvix and the Teddybears en ook een uniek optreden van Drukwerk. Wie kent niet hits als; je loog tegen mijn, schijn een lichtje op mij en marianneke. Kijk maar eens op www.zomergeblaos.nl
Op zondag 4 juni a.s. is er een garagesale in Hulsel. Door het heel het dorp Hulsel zijn allerlei koopjes te vinden tijdens deze jaarlijkse garagesale. Anders dan bij een gewone rommelmarkt zijn de spullen niet verzameld op een punt, maar vindt de verkoop aan huis plaats bij verschillende adressen. De deelnemers zijn te herkennen aan de gekleurde ballonnen. Op de uitvalswegen en op de Willibrordlaan 31 is er op die dag een plattegrond af te halen.
De Rielse jaarmarkt wordt dit jaar uitgebreid met een kaaienmarkt. Alle inwoners van Riel en omgeving kunnen er een kraam huren om hun overtollige spullen aan de man te brengen. Ook de markt van de jeugd krijgt de toevoeging Kaaienmarkt. Met een fanzone wordt ingehaakt op het voetbaltoernooi EK Vrouwen 2017 in speelstad Tilburg. De jaarmarkt Riel vindt plaats op 11 juni a.s van 10.30 tot 17.00 uur.
De middeleeuwse toren van Hilvarenbeek is ook dit voorjaar regelmatig geopend voor het publiek. Tijdens open dagen kunnen alle zolders op ieder moment zelfstandig worden beklommen. Dit voorjaar o.a. op zondag 4 juni, met pinksteren en zondag 11 juni op kermiszondag. Telkens tussen 14.00 en 17.00 uur. Vanaf juni is de torenkamer iedere zondag geopend tussen 14.00 en 16.00 uur. Vanaf augustus 2017 zal de toren verdwijnen in de steigers voor een grootscheepse restauratie van de metselwerkromp. Bezoek dus de toren daarom nog dit voorjaar! Kijk ook maar eens op www.beeksetoren.nl
Trap ALS de wereld uit
Om de Stichting ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) financieel te steunen, worden er in Nederland sinds een aantal jaren diverse activiteiten, waaronder sponsorfiets- en wandeltochten georganiseerd. Daarmee wordt geld binnengehaald om onderzoek te doen naar de oorzaak van de gelijknamige spierziekte en om medicijnen te ontwikkelen, die de symptomen van de aandoening onderdrukken of bestrijden. Voor details zie: www.als.nl. Op zondag 11 juni 2017 organiseert het ALS comité Tilburg e.o. voor de twaalfde keer een fiets- en wandeldag. Daarbij staan er voor fietsers afstanden van 32, 60 en 110 km op het programma en zijn er wandeltochten van 5, 10 en 40 km. Het organiserend team bestaat uit vrijwilligers uit Eindhoven, Tilburg, Moergestel, Diessen, Loon op Zand en Zundert. Zij hebben nog een ding gemeenschappelijk, namelijk dat ze allemaal een familielid of vriend/vriendin aan de ziekte ALS hebben verloren. De startplaatsen zijn • Eet- en Drinkerij De Roovertsche Leij, Gorps Baantje 1, 5051 PX Goirle, • Restaria de Zwaan, Julianastraat 31, Diessen • Restaurant Croy ’t Stokske, Zandstraat 1, 5066 CA, Moergestel. Geïnteresseerden kunnen zich daar op zondag 11 juni tussen 7:00 – 13:00 uur inschrijven tegen €7,50 deelnamekosten voor volwassenen en €3,50 voor kinderen tot 12 jaar.
Het 17e amarant country festival zit er aan te komen! Een unieke samenwerking tussen the white stallion en stichting HandiCap. De opbrengst van dit festival komt geheel ten goede aan Handicap. De diverse bands en muzikanten leveren hun bijdrage door geheel gratis op te treden. Zaterdagmiddag 10 juni starten we; vanaf 14.00 uur tot 24.00 uur met o.a. de volgende artiesten; Miss Lana, Under The Roof en the Country Wings. Zondag 11 juni tussen 11.00 en 18.00 uur hoort U onder andere Robbie Masters, Ted en Helen en Savannah. Voor meer informatie verwijzen wij U graag naar: www.thewhitestallion.nl
In Alphen kunt U op 12, 13,15 en 16 juni a.s. Uw wandelschoenen aantrekken. U kunt al het schoons in onze omgeving zien tijdens de avondvierdaagse 2017. Woensdag is een rustdag. Er kan gekozen voor 3, 5 of 10 kilometer. Tussen 18.00 en 18.30 kan gestart worden bij het complex van voetbal vereniging Viola aan het speelveld. Vanaf medio mei worden inschrijfformulieren uitgedeeld op de basisschool, en liggen er ook formulieren bij de lokale slager en bakker van Alphen.
Op zaterdagmiddag 17 juni is er een gezellige boek & kunstmarkt in het centrum van Goirle. Bij de ongeveer 50 kraampjes kunt U heerlijk snuffelen in de boeken van Uw favoriete genre. Daarnaast wordt er door een tiental kunstenaars gevarieerde kunst gepresenteerd en verkocht. In het kader van het Midzomerfestival is er het hele weekend van alles te beleven in het hartje van Goirle.
Op zaterdag 17 juni vindt er in Tilburg een nieuw evenement voor jong en oud plaats. Die middag staat in het teken van het eerste Slagwerkfestival Reeshof. Er wordt die middag op drie verschillende plaatsen van winkelcentrum Heyhoef voor u gespeeld. De opening vindt om 12.00 uur plaats en wordt verzorgd door Dutch Pipes and Drums
In Tilburg wordt zondag 18 juni a.s. weer de Ronde van den Besterd verreden. De voorbereidingen voor deze legendarische wielerwedstrijd zijn in volle gang n het belooft weer een sportief evenement te gaan worden. Voorafgaand aan deze wedstrijd is het idee geboren om hier een boek an te gaan wijden. Met wedstrijdverslagen van eerdere edities (1952-1995), interviews met deelnemers, foto’s, documenten en leuke wetenswaardigheden. De initiatiefnemers vragen iedereen die getuige waren van de Ronde van den Besterd om hieraan hun medewerking te verlenen. Was u deelnemer, toeschouwer, sponsor of betrokken bij de organisatie door TWC Pijnenburg? Neem dan contact op met de schrijver van het boek Berry van Oudheusden via: info@stichtingstraat.nl Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.
Het MidZomer-Festival in Goirle krijgt in juni enkele verrassende wendingen. “Goirle Zingt” op vrijdag wordt verfijnd en de midsummerparty op zaterdagavond wordt een groot Tribute-spectakel met een engelse act. Het zondagmiddag muziekprogramma “midzomer-mix” richt zich op kinderen en volwassenen. U bent van harte welkom op 16, 17 en 18 juni op het kloosterplein in Goirle.
De Pruimentour is een wielerwedstrijd voor jong en oud in het centrum van Baarle-Nassau-Hertog. Het is Baarles oudste evenement waarin alles draait om fietsen, snelheid én gezelligheid! En dat voor de allerkleinste rennertjes maar ook voor de oudere fietsliefhebber. Dit jaar is de wedstrijd op zondag 25 juni. Ook ditmaal is het parcours uitgestippeld in het dorpscentrum van Baarle, wat voor veel spektakel en gezelligheid zorgt. Zowel op- als langs het parcours. Er zijn leuke prijzen en premies te verdienen. Inschrijven en meer info via de website www.pruimentour.org, of op de dag zelf.
Na verschillende activiteiten in het jubileumjaar 2016 staat muziekvereniging “Vlijt en Volharding” uit Alphen voor een geweldige nieuwe uitdaging: op zaterdag 24 en zondag 25 juni gaan ze een compleet muziektheaterstuk opvoeren. Plaats van handeling is de grote bedrijfsloods van Herman van Beek aan de belsebaan 9 in Alphen. Zaterdag 28 januari waren alle leden uitgenodigd voor de officiele aftrap van het project “Met muziek op reis”. Zet dus 24 en 25 juni alvast in Uw agenda en ga met Vlijt en Volharding “Met muziek op reis”.
Dit jaar voor de 30e keer, vindt op 24 en 25 juni 2017 Festival Mundial plaats in de Spoorzone van Tilburg. Dit festival staat bekend om zijn fijne vibe en zijn diversiteit aan artiesten uit heel de wereld. Bezoekers feesten op de muziek, ontdekken nieuwe biertjes en kunnen genieten van heerlijk eten. Ook staat Festival Mundial bekend om zijn straattheater. Enkele namen die nu al vast staan zijn: Skip&Die, Jeangu Macrooy, Ziggy Alberts, Broken Brass Ensemble, Los Paja Brava en Tentempiés. Wacht overigens niet te lang met tickets aanschaffen: De eerste 100 weekendtickets krijgen exclusief toegang tot het verrassingsoptreden. Deze tickets zijn verkrijgbaar via: www.festivalmundial.nl/tickets
Gluren bij de Hoogstraatse buren! In het stedelijk museum Hoogstraten loopt tot en met 25 juni a.s. de tentoonstelling “Ferme Hoeve”. In alle dorpen rond Hoogstraten was vroeger bijna iedereen actief in de landbouw. De boerderij was het meest voorkomende type woning in de regio. Op de tentoonstelling krijg je een overzicht van een aantal types en voorbeelden van boerderijen. Meer informatie vindt U op www.hoogstraten.be/museum
Hart van Brabant fietsfestijn Van 25 tot en met 28 juni vindt het Hart van Brabant Fietsfestijn plaats. De startlocatie is het clubgebouw van R.K.S.V. Were Di aan de Moerenburgseweg 6 in Tilburg. Voor de zevende keer organiseert TCT93 dit vier dagen durend fietsfestijn. Recreanten rijden in de natuur, langs mooie bezienswaardigheden en door pitoreske dorpen in het Hart van Brabant. Op zondag kunnen ook de toerrijders genieten van een rit. Zij vormen één groep, die om 09.00 uur vertrekt. Meer informatie: www.tct93.nl/hvbff
Op zaterdag 1 en zondag 2 juli organiseert Obstacle World in Stadsbos013 op Landgoed de Groene Kamer in Tilburg een obstacle run, waarbij een deel van de opbrengst naar Spieren voor Spieren gaat. Op zondag 2 juli kunnen ook gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar samen deelnemen tijdens de 3 en 6 km Family Challenge. Tickets zijn te koop via: www.obstacleworld.nl
Stichting Den Heuvel uit Alphen viert in 2017 haar 50 jarig bestaan. Dit willen zijn onder andere vieren met de introductie van een jaarlijks terugkerend evenement: De Allfunse buurtbattle. Inmiddels is een groep vrijwilligers al druk bezig met de voorbereidingen voor deze battle op 7 oktober a.s. Geen quiz, want je neemt de opdrachten mee naar een plek waar je samen met je buurtgenoten diverse vragen gaat uitwerken. Tijdens de battle mag gebruik worden gemaakt van alle vormen van media en naslagwerken. Kennis-, doe-, meet- en knutselopdrachten. Er is ook een speciale kidsronde, waarbij alleen de kinderen vragen mogen beantwoorden. Schrijf je nu alvast in via de website: www.allfunsebuurtbattle.com. Voor vragen graag een mailtje aan buurtbattleallfun@gmail.com
Tilburg Ten Miles
Van 1 t/m 3 september vindt de 30e editie van CZ Tilburg Ten Miles plaats in de Spoorzone in Tilburg. Het evenement zal door diverse gebouwen van de Spoorzone en omgeving lopen. Het wordt een heuse belevingsloop met een grote variatie in het parcours van ongeveer 5 km. Maximaal 1000 deelnemers kunnen hieraan deelnemen. Voor het eerst is het mogelijk om van een combi aanmelding op zondag gebruik te maken. Op zaterdag 2 september is het mogelijk om deel te nemen aan de CZ TTM Wandeltocht over diverse afstanden tot 25 kilometer. Inschrijven voor dit onderdeel kan vanaf half juni, zowel digitaal als bij enkele verkooppunten. Zondag 3 september is de internationale Tilburg Ten Miles. Hieraan kun je meedoen op diverse onderdelen, De Sterre Minirun (Max. 300 deelnemers), de Familyrun over 1 mijl, de City Run over 5 km (Vanaf de Schouwburgring) en de Fontys Trimloop voor mannen over 10 km. In de middag volgen nog de 10 km Ladies Run met topatleten en recreanten en de CZ Tilburg Ten Miles over 10 Engelse Mijlen. Om kwaliteit te garanderen zijn de startnummers aan alle onderdelen gelimiteerd. Aangeraden wordt dan ook om niet te lang te wachten met inschrijven. Inschrijven kan via: www.tilburgtenmiles.nl/lopers
Toneelvereniging Content uit Ravels is op zoek naar nieuwe medewerkers. Niet alleen toneelspelers maar ook technische mensen voor decorbouw en verlichting en organisatie in het algemeen. Vind je het spannend samen met een groep enthousiaste mensen een voorstelling voor te bereiden en uit te voeren, dan is er bij Toneelvereniging Content een plaats voor jou. Meld je aan en bel met Eddy Campers op (0032) 499 14.10.10
Elke eerste zondag van de maand organiseert Natuurpunt Markvallei een gegidste wandeling in een natuurgebied in onze regio. De gids leidt de wandelaars rond in een mooi natuurgebied. Voor meer info:  bc.deklapekster@natuurpunt.be
Ten gevolge van het uittreden van een aantal brandweerman-vrijwilligers is de Hulpverleningszone Taxandria op zoek naar een aantal nieuwe mannen/vrouwen vanaf 18 jaar voor hun organisatie.. Hulpverleningszone Taxandria is één van de 5 Antwerpse hulpverleningszones. Sinds 1 januari 2015 werden de activiteiten van de vroegere brandweerkorpsen ondergebracht in één organisatie. De samenwerking tussen de brandweermannen die er al was, kan op die manier verder worden uitgebouwd door noodzakelijke specialisaties en kwaliteitsverbetering. De zone bestaat uit de gemeenten Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Kasterlee, Lille, Merksplas, Oud Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar. Wij zoeken mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die willen werken in een team dat altijd paraat staat om een helpende hand te bieden. Als vrijwilliger moet je van uitdagingen houden. Iedere oproep is steeds weer spannend, je weet immers nooit wat je aantreft. Je treedt op bij brand, verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade, wateroverlast, enz… In enkele posten moet je ook bereid zijn om je te bekwamen in de taak van ambulancier. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk een bijzonder specifieke en degelijke opleiding. Om uw paraatheid blijvend te bekwamen en om steeds mee te evolueren met nieuwe technieken en materialen wordt intensief geoefend. Je beschikt bovendien over een goede lichamelijke en geestelijke conditie, je beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidszin. Meer informatie op de website www.hvztaxandria.be

65total visits,5visits today